TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri designed by NSPJ Architects
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri
TruckMovers Annex in Independence, Missouri

TruckMovers Annex

Independence, Missouri


Services
Architecture
Landscape Architecture

Back in 2010, NSPJ designed the original TruckMovers building in Independence, Missouri. Over the last 10 years, with quite a significant growth in business, they were in need of a new building, TruckMovers Annex, to house their call center. The goal was to design a call center that would be inviting to work within and integrate natural light as we did in the original building.

The call center consists of a main room that houses the employees, several conference rooms and offices, and a break room. The new building is designed and built with a steel frame. It creates an openness, providing a lot of natural light through the lantern or clerestory windows as well as the skylights. A unique element for the call center is the suspended light soffit above the supervisors desks. It hangs below the clerestory that is hung from the steel frame by tension bars or rods. Additionally, we integrated the orange (company color) acrylic bottom lens that lights the work space.

Additionally, NSPJ provided the landscape architecture for TruckMovers Annex. The goal was to create a welcoming environment that enhanced employee comfort and happiness. The use of large stacked stone walls and on-brand outdoor furniture created an inviting atmosphere. In addition to designing the necessary building footprint, storm water detention was also required on the site. To overcome this challenge, a large stacked stone wall was used to enhance the look and increase capacity of the BMP pond which detains storm water.

General Contractor
Aaron Good Construction

Interior Decorator
LS Interior Design, LLC

MEP 
Latimer, Sommers & Associates

Structural
HD Engineers

Civil
Phelps or PEI